Proiect: PMB, vouchere pentru achiziționarea de biciclete, trotinete electrice
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
biciclisti-alin-matei
biciclisti-alin-matei
Primăria Municipiului București vrea să acorde 5000 de vouchere în valoare de 500 lei/persoană, pentru achiziţionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi Segway/Ninebot, potrivit unui proiect intitulat "Biciclişti în Bucureşti".

Proiectul va fi supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti la şedinţa de vineri.

Beneficiarii voucherelor trebuie să fie cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, cu vârstă minimă de 18 ani împliniţi în anul 2017. 

"Un prim pas pentru încurajarea cetăţenilor din Bucureşti în utilizarea bicicletelor şi a altor mijloace de transport alternativ (trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway /Ninebot) se poate realiza printr-un proiect de stimulare, iniţiat de Municipalitate, pentru achiziţionarea acestora prin acordarea unor vouchere valorice. Pentru început, prin acest proiect se propune acordarea unui număr de 5000 de vouchere în valoare de 500 lei/voucher/persoană. Proiectul se adresează oricărui cetăţean, persoană fizică cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, cu vârstă minimă de 18 ani împliniţi în anul 2017", se arată în expunerea de motive semnată de primarul Gabriela Firea. 

Proiectul are că scop încurajarea mersului pe bicicletă şi a mijloacelor de transport nepoluante, cu efecte asupra sănătăţii populaţiei, reducerii poluării şi a descongestionării traficului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel