PREZIDENȚIALE, candidat USR. Monica Macovei și Cristian Preda, soluții. Dan Barna: Înclin să cred acest lucru
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Dan Barna, președintele USR, a vorbit la interviurile DC News despre candidatul USR la alegerile prezidențiale.

„Mai este destul de mult până la alegerile prezidențiale. Mai este un an și jumătate. Vom lua o decizie în interiorul partidului și vom anunța și noi candidatul cu care vom merge, dar deocamdată este prematur

Statutar știm cum vom alege candidatul, prin referendum intern. Candidatul propus va fi validat de către partid. Cine va fi el? Urmează să aflăm. Nu am decis.

Noi fiind un partid pe bune nu avem liste predefinite pe care să le scoatem și să le punem pe masă. Chiar asta e frumusețea unui partid nou și democratic în realitate. 

Deciziile le vom lua în contextul politic actual, dar noi încercăm și am reușit într-o măsură destul de bună să nu ne facem agenda după cea a PSD-ului. Încercăm să aducem subiecte pe agenda publică. Fără penali în funcții publice e un subiect adus de noi pe agenda publică. E important pentru noi”, a declarat Dan Barna la DC News.

Macovei sau Cristian Preda, candidați USR?

Totodată, Dan Barna a mai precizat că speră ca strada să se orienteze spre USR, precizând faptul că nu vede un minus în lipsa de experiență politică a formațiunii pe care o conduce.

Întrebat dacă Monica Macovei sau Cristian Preda ar putea fi candidații USR, având în vedere faptul că aceștia au experiența necesară și discursul lor este comun cu mesajul USR, liderul formațiunii a precizat că: „Nu am avut discuții în această direcție cu ei. Îmi e greu să spun dacă ar fi o soluție sau nu. O să vedem. Orice variantă este posibilă, dar ceea ce încearcă USR este să aducă oameni noi și aer proastăp în politică”.

Jurnalistul Val Vâlcu a precizat că deși discursul este comun, Monica Macovei și Cristian Preda sunt ”vechi” și a întrebat dacă în aceste condiții USR va veni cu candidați noi. „Înclin mai degrabă să cred acest lucru”, i-a replicat Dan Barna.

„Suntem pe același culoar. Noi vom avea un mesaj explicit și clar pro-european, România modernă, Românie anteprenorială”, a concluzionat Dan Barna.

[citeste si]

Interviul poate fi vizionat în integralitate AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel