Pieleanu: Este CEL MAI GRAV ATAC la adresa democrației
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Marius Pieleanu
Marius Pieleanu
Sociologul Marius Pieleanu a vorbit, la Antena 3, despre subiectul deschis de președintele PSD, Liviu Dragnea, cu privire la componența Guvernului din 2012, care ar fi fost decisă noaptea de către Victor Ponta alături de George Maior și alte persoane. 

”Este cel mai grav atac la adresa democrației, după falsificarea alegerilor libere: formarea unui guvern care nu izvorăște din dorința publică, ci din dorința unor instituții, e o temă care merită a fi subiectul unei comisii speciale”, a spus sociologul Marius Pieleanu, la Antena 3. 

[citeste si]

”Dacă lucrurile sunt atât de grave, astăzi trebuia să avem o comisie specială de anchetă. E prima oară când ni se spune, cu subiect și predicat, că SRI-ul condus de George Maior numea miniștri în Guvernul Ponta 1” a spus Marius Pieleanu, la Antena 3. 

”Ponta mi-a dat de înţeles că a făcut în noaptea aia Guvernul cu George Maior şi cu alţii. I-am zis atunci că nu are rost să mai fac parte din proiectul ăsta şi o să stau în banca mea. Familia mea era la o cabană în Valea Prahovei și stabilisem să ne întoarcem luni. Pe drum l-a sunat pe George Maior şi mi l-a dat la telefon. Mi-a spus Maior: `Guvernul nu e o chestiune aşa simplă, trebuie să fie oameni verificaţi`. I-am spus: `George, iartă-mă, nu sunt de acord cu tine. Nu înțeleg de ce noi mergem şi vorbim cu oamenii, ca de fapt să vedem că noi suntem tranformaţi în păpuşi`. I-am spus şi lui Crin. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne. A fost o foarte mare nervozitate în rândul liderilor din teritoriu, care s-au strâns la partid să mă susţină. Se stabilise ca eu să fiu ministru de Interne şi ei voiau ca eu să fiu ministru de Interne. Maior mi-a zis să nu fiu în Guvern, să mă ocup de partid. Eu i-am zis lui Ponta: `de când e SRI consultantul PSD?`. Acestea sunt întâmplările pe care vreau să le zic la Comisia SRI” a spus Liviu Dragnea, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel