Pe aripile vântului. Olivia de Havilland, ultima supraviețuitoare, cum arată la 102 ani
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
„Pe aripile vântului" mai numără o sigură actriţă care a supravieţuit până în zilele noastre. Olivia de Havilland arată incredibil pentru vârsta de 102 ani pe care îi împlinește pe 1 iulie.

Născută la Tokyo din părinţi britanici, Olivia de Havilland s-a mutat în copilărie în California, unde a avut un debut de poveste la Hollywood. Mama ei, care fusese actriţă înainte de a se căsători, i-a predat Oliviei şi surorilor sale lecţii de actorie, muzică şi dans.

A fost momentul când pasiunea Oliviei pentru actorie a început să prindă formă, urmând o carieră de succes şi un total de peste 40 de filme. Unul dintre ele a fost filmul de referinţă al cinematografiei mondiale „Pe aripile vântului", unde a interpretat rolul lui Melanie Hamilton, potrivit livebizmedia.com.

De-a lungul carierei sale, Olivia a avut o rivalitate îndelungată cu sora ei, Joan Fontaine. Au avut o relaţie teribilă care s-a agravat în 1941, când surorile au concurat pentru premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. Premiul a fost acordat lui Joan pentru rolul său din filmul Suspicion (Suspiciune). Totuși, Olivia de Havilland a fost compensată  cu două premii Oscar pentru „Cea mai bună actriță” în 1947 și 1950.

 Olivia a fost recent decorată cu Ordinul Imperiului Britanic de către regina Elisabeta a II-a. Astăzi trăieşte în Paris – şi este la fel de frumoasă cum a fost întotdeauna!

Despre  longevitatea sa, Olivia spune că secretul e un optimism fără margini. Niciodată nu a gândit negativ şi orice simptom legat de sănătate, apărut cu înaintarea în vârstă, nu l-a privit ca pe un blestem al îmbătrânirii, ci ca pe un mister ce trebuie rezolvat, cucerit, depăşit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel