O româncă a inventat mecanismul care schimbă gustul și mirosul mâncării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Sorina Rasteanu, unul dintre cei trei români care au lucrat la proiectul Set To Mimic şi care reprezintă România în semifinalele concursului internaţional Electrolux Design Lab, ar putea schimbă radical omenirea cu invenţia lor. 

Setul format dintr-o farfurie şi un pahar care, cu ajutorul unui microcip modifică gustul şi mirosul mâncării, la cerinţă consumatorului, ar putea fi un real ajutor pentru persoanele care nu pot să ţină dietă, pentru cele supraponderale, cu diabet sau cu alergii alimentare, chiar pentru cele care nu au timp sau nu ştiusă gătească mâncăruri elaborate. 

„Ideea mi-a venit observând alimentaţia mea şi a celor din jurul meu. Ţineam, la un moment dat, un fel de dietă fără sucuri carbogazoase şi mi-a fost foarte greu, pentru că sunt fan sucuri acidulate. În timp ce mă uităm la paharul cu apă din faţă mea, mi-am întrebat prietenii, cu care eram la masă, cum ar fi să existe un pahar în care, deşi pui apă, să simţi gustul şi mirosul băuturii preferate. De aici am dezvoltat conceptul şi am creat şi farfuria care poate satisface poftele alimentare”, a declarat Sorina Rasteanu. 

Româncă are 22 de ani, este studentă la Masterul de Design de produs, al Universităţii de Vest, din Timişoara şi spune că totul a pornit de la pasiunea pentru artă. 

„Toţi aceştia îşi doresc să se bucure de gustul şi mirosul anumitor mâncăruri şi băuturi nesănătoase. Obiectivul proiectului este de a oferi creierului aceastăexperienţă, în timp ce corpul este sănătos. Una din cele mai mari probleme ce cauzează obezitatea şi diabetul este dependenţă de fast food, un lucru ce poate fi schimbat prin implementarea lui Set To Mimic”, a spus Sorina, potrivit cariereonline.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel