Urmărește emisiunea live
Nokian Tyres - Rebranding pentru a susține strategia de creștere a companiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nokian Tyres anunță astăzi reînnoirea brandului pentru a răspunde cerințelor în continuă schimbare ale clienților săi, cât și pentru a deveni mai atractiv în zonele de dezvoltare strategică ale companiei. Noul brand reflectă istoria îndelungată, sustenabilitatea și valorile scandinave ale companiei. Promisiunea unei călătorii lipsite de griji în orice condiții meteorologice, asumată prin sloganul „peace of mind", stă la baza activității Nokian Tyres. 

Nokian Tyres, fiind cel mai nordic producător de anvelope din lume, și-a asociat întotdeauna imaginea cu calitatea ridicată și siguranța, asociere care va fi respectată și de către noua identitate de brand. Nokian Tyres este una dintre cele mai sustenabile companii din industria sa, iar noua sa identitate vizuală ilustrează mai puternic ca oricând, valorile scandinave, grija și atitudinea responsabilă față de calitatea vieții.

„Fiind o companie scandinavă, grija față de oameni și față de mediul înconjurător ne preocupă în mod firesc. Dorim să fim în topul preferințelor consumatorilor exigenți - aceia care caută să se elibereze de griji (<>) și să se afle în siguranță alegând tehnologia de ultimă oră, dar și să susținem acțiunile celor care își asumă responsabilitatea pentru planeta noastră și viitorul ei," afirmă Hille Korhonen, președinte și CEO Nokian Tyres.

Noul brand susține creșterea globală a companiei

Noul brand va transforma Nokian Tyres într-o opțiune mai atractivă, în mod special pe piețele sale în creștere din America de Nord și Europa Centrală, compania urmărind obținerea unei creșteri profitabile și în afara piețelor tradiționale de anvelope de iarnă.

„Nokian Tyres este un jucător puternic – în mod special pe piața anvelopelor de iarnă – și dorim să ne păstrăm această poziție și în viitor. Originile noastre solide ca producător scandinav de anvelope, pionier al condițiilor meteorologice exigente, ne facilitează extinderea cu succes și către alte segmente, precum anvelopele de vară și cele all-season. Noul brand pune accentul pe liniștea și siguranța deplină, susținând în acest fel creșterea companiei," adaugă Korhonen.

O identitate vizuală actuală, care respectă istoria vastă a Nokian Tyres

Identitatea vizuală redesenată a brandului este inspirată din estetica minimalistă a designului scandinav. Culorile sale liniștitoare sunt evidențiate prin tonuri blânde, naturale, iar paleta sa de culori va include în continuare deja bine-cunoscuta nuanța verde - „birch green". Forma rotundă, simplificată, are la bază proporțiile unei anvelope reale și este folosită ca element grafic recurent.

[citeste si]

„Pentru a celebra cea de-a 120-a aniversare, cât și istoria îndelungată a companiei noastre, designul nostru grafic este inspirat din caracterele originale folosite în secolul al 19-lea," explică Antti-Jussi Tähtinen, vicepreședinte marketing și comunicare, Nokian Tyres. Urmărește clipul video de prezentare a noilor caractere.

Noua identitate vizuală a Nokian Tyres va fi introdusă treptat în primăvara anului 2018. Mai multe detalii în legătură cu aceasta se vor regăsi pe website-ul companiei, dar și în cadrul noii campanii care urmează să se lanseze în luna martie.

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Compania promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele sale inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranță durabilă și de respectare a mediului pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Parte a grupului Nokian Tyres, lanțul de distribuție de anvelope Vianor cuprinde aprox. 1.500 de magazine în 26 de țări. În 2017, cifra de afaceri netă a Nokian Tyres a fost de aproximativ 1,6 miliarde euro, iar numărul angajaților a fost de 4.600.

Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki Ltd. Pentru mai multe detalii despre companie, vă rugăm vizitați: www.nokiantyres.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel