Mike Pompeo, întâlnire secretă cu Kim Jong-un. Ce se întâmplă cu votul din Senat
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Preşedintele Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului american, republicanul Bob Corker, a declarat miercuri că nu se aşteaptă ca întâlnirea lui Mike Pompeo cu liderul nord-coreean Kim Jong Un să afecteze votul în Senat în privinţa numirii directorului CIA în postul de secretar de stat, transmite Reuters. 

Bob Corker, care a afirmat că îl sprijină 'cu entuziasm' pe Mike Pompeo, a declarat că este improbabil ca întâlnirea acestuia cu Kim să-i afecteze nominalizarea, dat fiind că nu constituie o noutate conexiunile serviciilor secrete ale SUA cu Coreea de Nord. 

'Ani de zile, noi am menţinut canale neoficiale cu Coreea de Nord prin agenţiile de informaţii', le-a declarat senatorul Corker reporterilor. 

'Îmi place faptul că Pompeo s-a întâlnit cu Kim. Sper că mulţi alţi oameni vor face acelaşi lucru. Mi s-a părut un lucru bun', a afirmat Corker. 

Pompeo se confruntă cu provocarea de a obţine în Senat cele 51 de voturi necesare pentru confirmarea sa la conducerea Departamentului de Stat. Unul dintre senatorii republicani, Rand Paul, a anunţat deja că nu va vota pentru Pompeo. 

Dacă Rand Paul nu va reveni asupra deciziei, Pompeo ar putea avea nevoie de voturi din partea democraţilor, însă niciunul dintre membrii acestui partid nu s-au exprimat deocamdată în favoarea lui. 

În paralel cu declaraţia lui Corker, un membru democrat marcant al Comisiei pentru Relaţii Externe, Robert Menendez, a anunţat la Washington că nu va vota pentru Mike Pompeo.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel