Luptă ISIS. SUA, avertisment: Acțiunea Turciei a slăbit lupa împotriva Statului Islamic
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Operaţiunea militară turcă din nordul Siriei împotriva forţelor kurde aliate Washingtonului a slăbit lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI), a declarat marţi secretarul de stat american Rex Tillerson, relatează AFP. 

Ofensiva lansată de Ankara 'a deturnat lupta (coaliţiei internaţionale) împotriva SI în estul Siriei' în condiţiile în care 'forţele (kurde) s-au îndreptat spre (enclava) Afrin', a declarat Tillerson într-o conferinţă de presă în Kuweit, după o reuniune a coaliţiei internaţionale anti-jihadiste. 

'Suntem în contact cu aliatul nostru din NATO Turcia şi credem că este important ca turcii să fie conştienţi de efectul (acestei operaţiuni) asupra principalei noastre misiuni, învingerea SI', a adăugat el. 

Vizită în Turcia

'Voi merge la Ankara săptămâna aceasta pentru a vorbi mai mult despre cum putem continua să lucrăm împreună în această misiune esenţială', a adăugat Rex Tillerson. 

Turcia a lansat pe 20 ianuarie o operaţiune militară împotriva Unităţilor de Protecţie a Poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată 'teroristă' de Ankara, însă aliată Statelor Unite în lupta împotriva jihadiştilor SI în Siria. 

Secretarul de stat american şi-a exprimat deja 'îngrijorarea' cu privire la această operaţiune şi a cerut 'tuturor părţilor să rămână concentrate asupra luptei împotriva Statului Islamic', relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel