Luminile de Hanuka şi de Crăciun s-au aprins. Gestul europarlamentarului Andi Cristea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Andi CRISTEA - europarlamentar
Andi CRISTEA - europarlamentar
Luminile de Hanuka şi de Crăciun s-au aprins, marţi seara, cu prilejul celei de a 16-a ediţii a Galei Prieteniei Magna cum Laude, desfăşurată la Palatul Parlamentului, în cadrul ceremoniei anuale de premiere a celor 60 de olimpici internaţionali şi naţionali ai Complexului Educaţional Lauder-Reut.

Candelabrul de Hanuka a fost aprins de dr. Herman Berkovits, consul onorific al României în Israel şi medic personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, împreună cu Jonathan Davis, vicepreşedinte Relaţii Externe, IDC Herzliya - The Interdisciplinary Center Herzliya, Israel şi preşedinte al Raphael Recanati International School - Lauder School For Government, Strategy and Diplomacy, ambii membri ai Lauder-Reut Board of Trustees.

"Sărbătoarea de Hanuka este pentru noi o sărbătoare foarte importantă, pentru că marchează o minune care s-a-ntâmplat în Templul din Ierusalim, capitala Iudeii antice, unde victoria iudaismului a fost importantă ca poporul evreu să nu dispară. O altă minune este aceea care s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, când preşedintele Americii, Donald Trump, a recunoscut Ierusalimul ca şi capitală a Israelului şi noi am plâns de bucurie că, în sfârşit, după 69 de ani de independenţă avem şi noi capitală. Avem mari speranţe că această faptă a preşedintelui Americii are să fie continuată şi de alte ţări", a spus dr. Herman Berkovits.

El a transmis din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu "felicitări şi mult succes în activitate" preşedintelui Fundaţiei Ronald S. Lauder România, al Fundaţiei Magna cum Laude-Reut şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis, iniţiatoarea şi promotoarea Galei Prieteniei.

Andi Cristea a aprins luminile în bradul de Crăciun

Europarlamentarul Andi Cristea a aprins luminile în bradul de Crăciun şi le-a urat tuturor "pace în lume şi căldură în suflete".

"Să fim aproape de brad, pentru că asta este Sărbătoarea Luminii. (...) Dacă generaţia părinţilor mei a ales revoluţia pentru că nu avea altă şansă, noi şi copiii noştri avem datoria de a alege evoluţia. Iar educaţia înseamnă evoluţie, pentru că educaţia este singura modalitate de schimbare în bine, o schimbare profundă a societăţii în care trăim cu toţii", a spus Andi Cristea.

Gala a fost prezentată de doi foşti elevi ai Complexului Educaţional Lauder-Reut, în prezent profesori în cadrul instituţiei.

[citeste si]

La eveniment, în care programul artistic a fost susţinut de elevii Complexului Educaţional Lauder-Reut şi de soliştii şi orchestra Teatrului Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian", sub coordonarea dirijorului Lucian Vlădescu, au fost prezente peste 500 de personalităţi ale lumii politice şi diplomatice, reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi ai ambasadelor străine la Bucureşti, lideri ai corporaţiilor şi oameni de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel