Urmărește emisiunea live
Luca Vincenti și situația românilor din Italia. “Conspirație din punct de vedere politic” - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Italianul Luca Vincenti, care a lansat recent în România o carte intezisă în Italia, a oferit un interviu în exclusivitate pentru DC News .

Sociolog, criminolog şi scriitor, Luca Vincenti a vorbit despre migranți și interesul pe care presa din Italia îl are cu privire la cazurile în care sunt implicați români.

Partea cea mai importantă

"Unii migranți nu au nimic, nu au casă, nu au niciun document – aceasta este partea cea mai importantă. Cei care nu au documente sunt protejați sau – cum se zice – puși împotrivă de alții, pentru că sunt obiect de conflict social. Partea de migranți fără documente nu se referă la români, ci la africani, marocani", a spus Luca Vincenti.

"Împotriva românilor statul nostru nu are nimic", a punctat Luca Vincenti, care consideră că problema se pune în altă manieră. "Astăzi, sunt mulți români ce lucrează în Italia, alții care au plecat în Spania și alte țări. Nu există probleme cu bandele de stradă, dar media privește în manieră diferită o știre despre un eveniment", a declarat Luca Vincenti, oferind și un exemplu în acest sens. "Dacă un român bate pe cineva, atenția în media este foarte prezentă. Dacă se întâmplă (n.r. aceeași situație) cu un african sau cu un sud-american, nu se face, se lasă. Este foarte grav", a spus sociologul.

Conspirație din punct de vedere politic

"Nu e o conspirație din punct de vedere etnic, e o conspirație din punct de vedere politic", consideră Luca Vincenti. O persoană fără documente are nevoie de ajutor. "Evident că devine un instrument pentru un politician care are nevoie de vot. Dar un român nu are nevoie de documente, le are deja. (...) Un om fără documente este un om care are nevoie de ajutor", a spus italianul, punctând astfel un interes al clasei politice din Italia.

[citeste si]

"Când vorbim de migrație, deja vorbim de politică", a mai declarat Luca Vincenti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel