Lider politic din Franța, anchetat pentru fraudă
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Liderul stângii radicale franceze Jean-Luc Melenchon face obiectul unor investigații preliminare privind posibile fraude în gestionarea fondurilor europene, potrivit ziarului Le Parisien, citat marți de Xinhua.

Procuratura din Paris a extins o anchetă privind angajările false în care sunt implicați numeroși politicieni din întregul spectru politic, de la partidele mainstream până la membri ai partidului Franța Nesupusă, al lui Melenchon, notează Le Parisien.

Melenchon, lider al grupului în Adunarea Națională, a fost acuzat că a folosit fonduri europene pentru a plăti personalul partidului atunci când a fost membru al Parlamentului European în perioada 2009-2017, a adăugat sursa citată.

El a negat acuzațiile aduse, subliniind că niciunul dintre asistenții săi parlamentari nu au avut vreodată vreo responsabilitate politică pentru Franța Nesupusă.

O investigație preliminară a fost lansată pe 22 martie vizând membri ai partidului Mișcarea Democrată (MoDem), partidul conservator Republicanii și Partidul Socialist, în baza unor acuzații privind utilizarea abuzivă a fondurilor europene.

În tabăra extremei drepte, Marine Le Pen, lidera Partidului Frontul Național, este deja anchetată pentru abuz de încredere într-un caz separat privind un loc de muncă fictiv, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel