Laurenţiu Mihai: CNAS, eforturi îmbunătăţire sistem informatic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
cnas
cnas
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate face toate eforturile pentru eliminarea deficienţelor şi îmbunătăţirea sistemului informatic, fără ca acesta să fie întrerupt, aşa cum se întâmplă în prezent, a declarat joi preşedintele CNAS, Laurenţiu Mihai.

'Funcţionarea sistemului public de sănătate din România este imposibilă în lipsa sistemului informatic. Suntem conştienţi de problemele lui. Vorbim de un sistem care a demarat acum 11 ani, nu a început cu dreptul. Deja o parte a sistemelor, atât în ceea ce priveşte echipamentul, cât şi aplicaţiile, sunt vechi. Adăugăm în fiecare zi date noi, dar şi aplicaţii noi şi efortul de a-l ţine funcţional este mare, dar ne aparţine în întregime. Modul în care îl accesăm va trebui să fie acela care să permită îmbunătăţirea lui în timp ce îl folosim, orice îmbunătăţire trebuie făcută în timp ce funcţionează', a precizat şeful CNAS, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că CNAS urmează să achiziţioneze în scurt timp servicii de mentenanţă pentru sistemul informatic. Preşedintele CNAS a mai precizat că nu se află în poziţia de a discuta punerea sub semnul întrebării a funcţionării sau renunţării la sistemul informatic.

'Suntem conştienţi că sunt probleme, facem toate eforturile care ne stau în putere să le eliminăm. Nu cred că suntem în poziţia de a discuta măcar punerea sub semnul întrebării a funcţionării sau a renunţării la sistemul informatic. Facem toate eforturile de eliminare a deficienţelor şi să-l îmbunătăţim, iar controlul banilor, al serviciilor, eliminarea posibilităţilor de fraudă sunt atât de evidente încât nu se pune problema renunţării la el, ci doar a face eforturi mai mari pentru ca el să funcţioneze mai bine', a susţinut şeful CNAS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel