Klaus Iohannis, lege privind Statutul personalului din cercetare-dezvoltare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea pentru completarea Legii nr. 319/2003 privind Statutul personalului de cercetare-dezvoltare, a informat Administraţia Prezidenţială, prin intermediul unui comunicat.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 28 februarie legea care vizează stabilirea aceleiaşi vârste standard de pensionare pentru personalul din acest sector, la împlinirea vârstei de 65 de ani.

"Vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi", prevede legea, iniţiată de deputatul Varujan Pambuccian.

De asemenea, conform unui alt alineat, prin excepţie de la această prevedere, personalul de cercetare-dezvoltare se poate pensiona în condiţiile prevăzute de legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Legea nr. 263/2010 prevede o vârstă standard de pensionare de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei.

[citeste si]

Totodată, preşedintele a promulgat Legea pentru ratificarea rezoluţiei Adunării Statelor Părţi (ASP) la Statutul de la Roma al Curţii Penale Internaţionale (CPI), adoptată de cea de-a XIV-a sesiune a ASP la Statutul de la Roma al CPI (14/Res.2), la 26 noiembrie 2015, privind articolul 124 din Statutul Curţii Penale Internaţionale, adoptat la Roma, la 17 iulie 1998. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel