Kim, "Nebunul planetei", îşi face super-armă
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Kim Jong-un, dictatorul din Coreea de Nord, construieşte un submarin care pare a fi capabil să transporte rachete balistice.

Ultimele imagini obținute cu ajutorul sateliților SUA au dezvăluit că regimul de la Phenian se pregătește intens pentru a crea primul submarin operațional cu rachete balistice.

Acest lucru reiese dintr-o serie de capturi din satelit analizate de platforma 38 North a Universității Johns Hopkins pentru Studii Internaționale Avansate. Cel puțin asta au arătat imaginile realizate din satelit, pe 5 noiembrie, pe un șantier naval din Coreea de Nord.

Publicația The Diplomat citează surse din serviciile secrete americane, care ar deține informații privind construirea unui submarin diesel-electric de 2.000 de tone, numit SIPCO-C, cel mai mare submersibil ce ar putea ajunge în dotarea Marinei Populare nord-coreene.

Cei de la 38 Nord susţin că se pot observa două obiecte mari şi circulare, care ar putea fi secţiuni din coca de presiune a unui submarin. Acestea ar fi mai voluminoase decât cele pe care Phenianul le foloseşte în prezent pentru sumbarinul de atac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel