Ce cer investitorii germani pentru a veni în România
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Investitorii germani trebuie motivaţi să vină în România, pentru a-şi plasa banii în economia noastră.

Investitorii germani trebuie motivaţi să vină în zonă, printr-o infrastructură rutieră bună şi predictibilitate fiscală, a declarat în cadrul reuniunii, de vineri, de la Suceava, a reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK) cu oameni de afaceri şi primari din judeţ, Sebastian Metz, director general al AHK

"Trebuie să motivăm investitorii germani să vină în zona dumneavoastră, să aibă contacte directe cu autorităţile locale. Colaborarea să fie efectivă, să funcţioneze, să aibă un câmp avantajos de derulare", a spus Metz.

El a subliniat că o colaborare economică de succes are nevoie de infrastructură de transport bună şi de aceea autorităţile locale şi cele centrale trebuie să se mobilizeze în acest sens.

"E important ca infrastructura de transport să nu înceapă să se dezvolte peste zece ani, să avem în vedere că fără o mai bună infrastructură nu putem vorbi de colaborare economică de succes. În ciuda acestor lucruri, trebuie ca împreună cu autorităţile centrale să începem să dezvoltăm această regiune din punct de vedere a infrastructurii de transport", a arătat Metz.

O situaţie care nu ne încurajează

Totodată, Metz a subliniat faptul că nesiguranţa fiscală nu poate fi în avantajul eficienţei economice. "Trebuie să facem faţă acestei nesiguranţe fiscale care va duce la multe noi surse de impozitare ce ne va pune în faţa problemei cum să investim eficient. Stăm în faţa unei nesiguranţe, situaţie care nu ne încurajează să facem planuri de încredere", a arătat Metz.

El a spus că Bucovina l-a cucerit cu oferta turistică şi culturală şi acum urmează să o facă şi cu aceea economică. M-am bucurat de oferta turistică şi culturală. Inima mea aţi cucerit-o. trebuie să ne îndreptăm acum către economie, a spus Metz, pentru Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel