Inundații România. Carmen Dan, decizie de ultimă oră
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va merge joi în zonele afectate de inundaţii, aflate la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov, informează MAI într-un comunicat.

"În momentul de faţă, pompieri, jandarmi şi poliţişti, împreună cu voluntari de la faţa locului, acţionează pentru întărirea, cu saci de nisip, a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, sat Căpeni", menţionează sursa citată. 

Şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în localitatea Căpeni, unde există riscul producerii de inundaţii pe fondul unei viituri, şi a încercat să-i convingă pe localnicii din zonă să evacueze locuinţele. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că situaţia este monitorizată în permanenţă şi au fost mobilizate forţe importante de intervenţie atât din cadrul instituţiei, al pompierilor voluntari, Jandarmeriei şi Poliţiei, cât şi al ISU Mureş şi ISU Bacău, care au venit cu microbuze şi autocamioane pentru a ajuta la acţiunile de evacuare. 

[citeste si]

Primarul oraşului Baraolt, Lazar Kiss Barna, localitate de care aparţine satul Căpeni, a declarat, pentru AGERPRES, că o parte dintre localnici refuză să îşi părăsească locuinţele şi şi-au asumat prin semnătură această decizie. El a mai spus că, dacă digul se va sparge, autorităţile vor recurge la evacuare forţată, persoanele respective urmând să fie găzduite provizoriu în incinta sălii de sport din localitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel