Insolvență AlItalia. Ryanair vrea 90 de avioane de la firma italiană
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
avion
avion
Compania aeriană low-cost Ryanair va prezenta o ofertă pentru a opera 90 de avioane sub marca Alitalia, utilizând echipajele actuale, în cadrul strategiei de restructurare a companiei aeriene italiene, a declarat joi directorul general de la Ryanair, Michael O'Leary, informează Reuters. 

Până la data de 2 octombrie, Ryanair trebuie să prezinte o ofertă angajantă pentru toată sau o parte din compania Alitalia, care a fost plasată sub administrare pentru a doua oară în mai puţin de un deceniu. 

"Vom face o ofertă pentru 90 de avioane, împreună cu piloţii, personalul navigant şi rutele lor", a declarat Michael O'Leary într-o conferinţă de presă. O'Leary a precizat că această ofertă de a opera 90 de avioane împreună cu echipajele actuale este condiţionată de anumite reduceri de efective, modificări ale condiţiilor de lucru şi renegocierea contractelor de închiriere a avioanelor. 

"Cred că unul dintre aspectele Alitalia care este foarte atractiv este flota sa de avioane capabile să zboare pe distanţe lungi. Există capacitatea de a creşte puternic pe acest segment", a apreciat O'Leary. Acesta a subliniat că Ryanair ar fi interesată să depună o ofertă pentru întreaga companie Alitalia, care deţine aproximativ 120 de avioane, dar o astfel de operaţiune ar fi probabil blocată de autorităţile din domeniul concurenţei pentru că în acest caz Ryanair ar controla peste 50% din piaţa italiană. 

Compania irlandeză Ryanair este doar una dintre cele aproximativ 10 firme care şi-au exprimat interesul pentru preluarea întregii sau unei părţi din compania aeriană italiană Alitali, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel