Îndoieli și controverse: Impactul CO2 asupra încălzirii globale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Încălzire globală
Încălzire globală
Noul șef al Agenției Mediului din SUA este de părere că emisiile de dioxid de carbon (CO 2 ) nu au reprezentat un factor determinant în schimbarea climatică.

Într-un interviu acordat CNBC, Scott Pruitt, noul șef al Agenției Mediului din SUA estimează că emisiile de dioxid de carbon (CO2) nu au reprezentat un factor determinant în schimbarea climatică, făcând apel la „continuarea studierii analizei” asupra impactului pe care-l are dioxidul de carbon. 

„Cred că măsurarea cu precizie [a impactului – n.r.] activității umane asupra climei este ceva foarte dificil și există un dezacord imens cu privire la amploarea acestui impact. Așa că nu, eu nu voi fi de acord să spun că este vorba despre un factor care contribuie semnificativ la încălzirea globală", a declarat el în interviul acordat CNBC.

Marea majoritate a oamenilor de știință din lume s-a pus de acord să concluzioneze că arderea derivaților petrolului, gazelor naturale și ai cărbunelui, a contribuit în mare măsură la creșterea accentuată a temperaturilor după începutul erei industriale și la topirea accelerată a ghețarilor arctici, scrie cotidianul francez Le Monde. Planeta a bătut un record de căldură în ultimii trei ani, mercurul atingând niveluri fără precedent de la temperaturile record înregistrate în anul 1880.

[citeste si]

Somat pentru poziție

Pruitt este somat pentru declarațiile pe care le face, meteorologul Eric Holthaus scriind pe Twitter că acesta „ar trebui să demisioneze" deoarece pozițiile sale „ne pun în pericol securitatea".

Grupul interguvernamental al experților în materie de evoluție a climatului (GIEC) „a stabilit că creșterea emisiilor de CO2 a fost principala cauză a încălzirii, urmată de metan, gaze halogenate și oxid de azot, ale căror concentrații au fost în principal rezultatul activităților umane", a declarat Kerry Emanuel, profesor de științe atmosferice la Massachusetts Institute of Technology.

Scott Pruitt a denunțat joi „acordul prost" al Parisului asupra climei. „Acordul de la Paris ar fi trebuit gestionat ca un tratat, el ar fi trebuit să treacă printr-o validare în Senat. Acest lucru este îngrijorător", s-a plâns Pruitt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel