Heineken, scoasă în afara legii în Ungaria. Care este motivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
heineken
heineken
Ungaria dezbate o lege care ar interzice folosirea simbolurilor totalitare care amintesc de nazism şi comunism. Astfel, Heineken s-ar putea trezi cu sigla scoasă în afara legii în Ungaria.

Guvernul premierului Viktor Orban consideră că are o obligaţie morală să interzică folosirea în interes comercial a unor simboluri precum svastica, secera şi ciocanul şi steaua roşie, transmite Reuters.

Acesta apără proiectul de lege argumentând faptul că ”rănește sensibilitatea ungurilor care au suferit din cauza comunismului”.

Heineken are o stea pe siglă încă de la lansarea mărcii, în a doua jumătate a secotului al 19-lea. Din anii 1930, steaua de pe sigla Heineken este roşie.

Steaua roşie reprezintă însă şi unul dintre cele mai cunoscute simboluri sovietice şi apărea pe blazonul Ungariei comuniste.

Potrivit proiectului de lege discutat la Budapesta, companiile care folosesc astfel de simboluri ar putea fi amendate cu până la 2 miliarde de forinţi (aproape 7 milioane de dolari la cursul de astăzi). Sancţiunile pot ajunge până la pedeapsa cu închisoare cu executare pentru persoanele responsabile.

Disputa a început în luna februarie, după ce un tribunal din România sesizat de grupul olandez a interzis unui mic producător de bere care aparținea minorității maghiare din Romania să folosească numele "Csiki", considerând că este prea aproape de marca "Ciuc" comercializată de Heineken în România din 2003.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel