Germania, mediator între Trump și Putin
Data publicării:
Autor: George Mihail Pârvan
WhatsApp
trump
trump
Președintele Frank-Walter Steinmeier, fost ministru de externe, i-a invitat pe șefii marilor puteri implicate în Siria, Rusia și SUA, să găsească o soluție.

Donald Trump și Vladimir Putin par să fi găsit mediatorul ideal în persoana lui Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei. Acesta a declarat că i-a îndemnat pe omologii să din Statele Unite ale Americii și din Federația Rusă ”să facă primul pas” în încercarea de a găsi o soluție diplomatică pentru conflictul din Siria. Se știe că în țara vecină Turciei și Israelului este de peste patru ani un adevărat război civil. Totul a culminat cu rachetele trase, sptămâna aceasta, de SUA și aliații săi, Franța și Marea Britanie, dup ce trupele guvernamentale ar fi folosit arme chimice.

[citeste si]

Cei mari și cei mici

Au existat momente în care s-a speculat că există riscul izbucnirii celui de-al treilea război mondial, fiind așteptată o replică militară a Rusiei, aliată a regimului lui Bashar Al Assad.

”Nimic nu poate începe fără Trump și Putin. Desigur, nimic nu este posibil, în cele din urmă, fără vecinii regionali. Totul începe, însă, cu SUA și Rusia. Cei doi trebuie să facă primul pas”, a declarat fostul ministru de externe.

”Nu putem să declarăm inamici întrega Rusie și poporul său”, a mai sus actulul șef de stat cu referire la relațiile Rusiei lui Putin cu Occidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel