Geanta folosită de Neil Armstrong pe lună, scoasă la licitație
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Neil Armstrong
Neil Armstrong
Geanta îndelung dată uitării utilizată de astronautul american Neil Armstrong pentru a aduce pe Pămând primele mostre de roci lunare ar putea fi vândută săptămâna viitoare la un preț începând de la 4 milioane de dolari, în cadrul unei licitații ce va avea loc la New York City, informează Reuters.

Geanta lui Armstrong va fi licitată la casa internațională de artă Sotheby's alături de alte obiecte care au legătură cu explorarea spațiului, precum planul de zbor al misiunii Apollo 13 notat de echipaj, un costum spațial purtat de astronautul american Gus Grissom și fotografii lunare realizate de Administrația Națională Aeronautică și Spațială din SUA (NASA).

Licitația va avea loc la 20 iulie, cu ocazia celei de-a 48-a aniversări a primei aselenizări, iar organizatorii speră ca evenimentul să atragă o mare mulțime de participanți.

Despre soarta genții, care măsoară 30 centimetri lungime și 21 centimetri lățime și poartă o etichetă pe care scrie "Returnare Mostră Lunară", nu s-a mai știut nimic timp de decenii după ce Armstrong și echipajul său de pe Apollo 11 s-au întors pe Pământ, în iulie 1969. Ani la rândul, obiectul a stat într-o cutie neidentificată la Centrul Spațial Johnson din Houston, după cum a explicat Hatton.

Într-un final ea a ieșit la iveală în garajul directorului unui muzeu din Kansas, Max Ary, care a fost condamnat pentru furt în 2014, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel