Furtună Timișoara, ANM. Nicolae Robu: Iată avertizarea ANM. Se vede clar ora
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, acuză lipsa unui sistem de alarmare după ce o furtună violentă care lovit orașul de pe Bega a ucis două persoane și a produs pagube imense.

”Iată avertizarea ANM, ca să nu mai continuăm discuțiile pe această temă! Se vede clar ora -15.07- și ce s-a prognozat! Dar eu n-am învinuit și nu învinuiesc pe nimeni! Ceea ce ne lipsește este sistemul de alertare prin sms a populației, nu cel de alertare a noastră, ca autorități, de către ANM!”, scrie politicianul pe o rețea de socializare.

Politicianul a postat mesajul de mai sus alături de următoarea fotografie:

(w670) 

”Am fost înștiințati de o atenționare de Cod Galben la ora 15:07 că va fi furtună cu vânt cu viteza între 55-60 km/h, pe alocuri cu intensificări. Da, e adevărat că la ora 15:25 a fost emis de către ANM un cod portocaliu, dar s-a pornit imediat furtuna, însă trebuie să înțelegem: eu nu acuz pe nimeni, dar presupun că această capacitate a noastră de a prognoza la ora actuală nu se poate anticipa mai precis presupun. Că dacă s-ar fi putut presupun că s-ar fi făcut. (...) Ce se poate face în câteva minute? poate îmi spuneți dumneavoastră.”, a spus, luni dimineață, Nicolae Robu într-o intervenție la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel