Urmărește emisiunea live
Fiica jurnalistului Florian Bichir, campanie istorică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florian Bichir
Florian Bichir
Jurnalistul Florian Bichir a anunţat pe Facebook că, duminică seară, o echipă a Colegiului Național Spiru Haret, din care face parte și fata acestuia, va participa la Realitatea TV, unde va prezenta un proiect important.

"În acestă seară de la ora 19.00 o echipă a Colegiului Național Spiru Haret, din care face parte și fata mea Maria BICHIR, va participa la emisiunea doamnei Lavinia Șandru – DuminiCall, la postul de televiziune Realitatea Tv.

Motivul prezenței? Susținerea proiectului Euroscola 2018 Spiru: Salvează așezămintele Colțea de la uitare. Mai mulți elevi de la Colegiul Național „Spiru Haret“ din București, coordonați de doi profesori, și-au propus să promoveze un obiectiv de patrimoniu, de o importanță deosebită în istoria Bucureștilor, cu o poveste deosebită, dar prea puțin cunoscută chiar și locuitorilor Capitalei. Totul a pornit de la provocarea lansată de Parlamentul European prin programul Euroscola, în cadrul căruia elevii europeni au fost invitați să identifice și promoveze un obiect de patrimoniu din orașul în care locuiesc.

Până pe la 1833, în Spitalul Colțea au profesat numai doctori străini. Mai mult, în secolul XIX, orașul București era legat, prin rețeaua de căi ferate, de marile orașe europene, fiind reprezentat, pe fresca din Gara Cornavin, Geneva (Elveția), de Turnul Colței. Dacă Atena (Grecia) este reprezentată de Partenon, Londra (Marea Britanie) – prin clădirea Parlamentului, Elveția – printr-un porumbel alb cu o ramură de măslin în cioc, simbolul păcii și al neutralității, orașul București e simbolizat de acest monument impresionant, care mai poate fi admirat doar în fotografii.

Campania elevilor bucureșteni, prin care se dorește susținerea patrimoniului românesc în Europa, poate fi urmărită și online pe www.coltea.eu", este mesajul transmis pe Facebook de Florian Bichir.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel