Ficat, ce alimente trebuie să eviți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ficatul joacă un rol extrem de important, iar alimentele consumate zilnic pot să-l ajute să îndeplinească numeroasele funcții pe care le are sau îi pot pune piedici.

Alimentele cu un conținut ridicat de fibre aduc o mulțime de beneficii pentru sănătatea ficatului și îl ajută să-și îndeplinească funcțiile. Un mod excelent de a-ți începe ziua este prin consumului unui bol cu terci de ovăz, deoarece el furnizează fibre care ajută ficatul, dar te ajută și să slăbești.

Cartofii prăjiți și alimentele de tip fast-food nu reprezintă opțiuni bune pentru ficat. Dacă le consumi frecvent, trebuie să știi că aceste alimente sunt bogate în grăsimi saturate rele și împiedică ficatul să funcționeze corect. Pe de altă parte, sfecla roșie este bună pentru ficat, fiind una dintre cele mai importante legume cu efecte pozitive asupra ficatului. Ea curăță în mod natural sângele, ajutând astfel ficatul să funcționeze perfect și să producă nutrienții necesari pentru sănătatea corpului.

Zahăr

Un consum exagerat de zahăr și dulciuri procesate are un efect nociv asupra ficatului. Dacă vei consuma mult zahăr și dulciuri, ficatul va produce o cantitate mai mare de grăsime care se tot depune.

[citeste si]

Pe termen lung se poate ajunge la steatoza hepatică (ficatul gras), notează eva.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel