EUROVISION 2018 a cincea semifinală FINALIȘTI 18 februarie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Eurovision.tvr.ro
Foto: Eurovision.tvr.ro
Ultima din cele cinci semifinale ale Selecţiei Naţionale Eurovision, în cadrul căreia vor concura 12 piese, va avea loc la Sighişoara, la sfârşitul acestei săptămâni, în Sala de spectacole 'Mihai Eminescu'.

În ultimul show al semifinalelor Selecţiei Naţionale, din data de 18 februarie, vor concura SAVE (cu piesa All We Need), Tomher Cohen (Baby You're The Only One), Sergiu Bolota (Every Little Thing), Dora Gaitanovici (Fără Tine), Teodora Dinu (Fly), The HUMANS (Goodbye), Iliana (I Won't Lie), Evermorph (Live Your Life), Alexandru Ungureanu (Sail With Me), Manuel Chivari (Somebody To Love), Maria Suciu (Sweet Nothing) şi Denisa Trofin (Tears).

EUROVISION 2018 a cincea semifinală FINALIȘTI 18 februarie

Pentru susţinerea manifestării, în această săptămână a fost convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Sighişoara, în cadrul căreia se propune participarea municipiului la cheltuielile de organizare a Semifinalei Selecţiei Naţionale Eurovision România cu suma de 93.000 de lei.

EUROVISION 2018 a cincea semifinală FINALIȘTI 18 februarie

[citeste si]

În expunerea de motive ataşată acestui proiect de hotărâre se arată că, având în vedere că anul 2018 este anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, în România sunt organizate cinci semifinale sub sloganul 'EUROVISIONUL uneşte România', în cadrul cărora se vor alege cei 15 finalişti care se vor întrece pentru a reprezenta România la etapa internaţională de la Lisabona. Printr-o hotărâre a Consiliului Local Sighişoara a fost aprobată punerea la dispoziţie cu titlu gratuit a Sălii de spectacole 'Mihai Eminescu', pentru organizarea acestei preselecţii, precum şi a domeniului public din Piaţa Cetăţii, unde, în data de 17 februarie, va avea loc un concert premergător semifinalei, susţinut de trupa Direcţia 5.

EUROVISION 2018 a cincea semifinală FINALIȘTI 18 februarie

În fiecare show, juriul format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă va alege câte trei piese care se vor califica în finală. Pe parcursul celor cinci semifinale - organizate la Focşani (21 ianuarie), Timişoara (28 ianuarie), Craiova (4 februarie), Turda (11 februarie) şi Sighişoara (18 februarie) - juriul alege cele 15 piese care vor intra în finala Eurovision România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel