MILITARI MORȚI ARGEȘ, drama văduvelor. Radu Tudor: ”Țuțuianu, intervenție rapidă”. Valeriu Pricină: ”O mizerie”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Pe certificatele celor trei militari tineri, morți după ce camionul militar a căzut într-o prăpastie în Argeș, scrie că nu există legătură cu serviciul, deși se întorceau de la exerciții. Prin urmare, de două luni, văduvele celor trei militari se chinuie să obțină pensiile de urmaș și despăburile prevăzute în lege. 

”Aflăm după două luni că acel camion militar în care au murit militari nu era în misiune militară?”

Radu Tudor, jurnalist și analist militar, a afirmat, la Antena 3: ”Sunt surprins să aud aceste lucruri și, dacă se confirmă, e nevoie de o intervenție personală aministrului Apărărării, Adrian Țuțuianu, pentru că nu-mi imaginez că există un funcționar care știe că niște militari au murit, întorcându-se de la pregătire militară, pe drumurile patriei și spune că moartea lor nu a avut legătură cu serviciul. Abordarea trebuie să fie rațională și de respect personal, pentru că-mi aduc aminte câți metri a sărit în sus prim-ministrul în legătură cu dotarea forțelor de intervenție, cum s-au deplasat acolo și ministrul apărării și absolut toți și aflăm după două luni că acel camion militar în care au murit militari nu era în misiune militară? Poate se întoarceau de la discotecă și dl de la Casa de Pensii a Armatei așa o fi înțeles. E extrem de trist și sper, dacă se confirmă, că aducă o intervenție rapidă a ministrului Apărării”. 

”E o mizerie”. Cine e de vină

Valeriu Pricină, lider al Sindicatului Pensionarilor Militari, a precizat: ”Este o mizerie ce se întâmplă. Militarul intră în profesie fără asigurare de viață, așa cum e în toate armatele din lume. Nu este de vină Casa de Pensii, ci este tutelată de o direcția care, de ani de zile, sfătuiește și către ministru și impune și către Casa de Pensii și alte organe ale MApN într-un sens extrem de negativ îndreptat contra militarilor activi și în rezervă, este Direcția Juridică a MApN. E o adunătură de oameni care a gândit în stil băsist și continuă. De acolo emană tot. Este revoltător. Dl ministru ar trebui să fie primul care să nu se mai lase prostit de grupul acesta de oameni. Militarul e frunză-n vânt”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel