Urmărește emisiunea live
Donald Trump amenință Venezuela
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Donald Trump a amenințat luni Venezuela că va adopta "măsuri economice dure" în cazul în care regimul de la Caracas își va pune în aplicare planul de modificare a Constituției, potrivit AFP.

"Statele Unite nu vor rămâne imobile în timp ce Venezuela se prăbușește. Dacă regimul Maduro își impune Adunarea Constituantă la 30 iulie, SUA vor adopta măsuri economice dure și rapide", a precizat Donald Trump într-un comunicat, fără a detalia despre ce măsuri ar putea fi vorba.

"Statele Unite fac din nou apel la organizarea de alegeri libere și corecte și sunt alături de poporul venezuelean în încercarea de a-și readuce țara pe calea unei democrații depline și prospere", a mai precizat președintele american.

[citeste si]

"Milioane de voci de venezueleni nu pot fi ignorate. Statele Unite fac apel la guvernul din Venezuela să renunțe la planul de a institui o Adunare națională Constituantă", a subliniat Departamentul de Stat.

Întărită de participarea masivă la scrutinul simbolic de duminică, opoziția venezueleană a lansat luni o ofensivă finală în încercarea de a oprit proiectul președintelui socialist de modificare a Constituției, făcând apel la o grevă generală de 24 de ore pentru joi.

Conform opoziției, peste șapte milioane de venezueleni au participat la consultare, care a fost organizată fără aprobarea autorităților și care nu are caracter obligatoriu din punct de vedere legal, și 98,3% dintre cei prezenți la vot au respins duminică proiectul prezidențial de convocare a unei Adunări Constituante.

Adunarea Constituantă, ai cărui 545 de membri ar urma să fie aleși la 30 iulie, vizează oficial să aducă pace și stabilitate economică țării. Însă opoziția consideră că va servi la ocolirea Adunării Naționale, unde ea deține majoritatea din 2016, după 17 ani de dominație chavistă, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel