Doi foști ambasadori SUA în România, despre Iohannis: Ceva se schimbă fundamental în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ultimul ambasador american la București, Mark Gitenstein, spune că manifestațiile din ziua turului al doilea al alegerilor prezidențiale sunt un indiciu că instalarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis înseamnă o schimbare "fundamentală" în România. "Românii caută cu disperare schimbarea", sintetizează un predecesor al lui Gitenstein, fostul ambasador american Alfred Moses, entuziasmul în care a fost învăluită alegerea lui Iohannis în funcția de președinte al României.

"Am avut o relaţie foarte bună cu preşedintele Băsescu şi am o relaţie normală cu preşedintele ales Iohannis. Nu îl cunosc atât de bine, am avut contacte bune de când a fost ales şi cred că va fi un preşedinte excelent al României. Am fost în România pe 16 noiembrie, pentru o şedinţă de board la Fondul (Proprietatea). Eram în camera de hotel şi urmăream ce se întâmplă. Nu aveam de gând să cobor la Universitate, dar am dat drumul la televizor, tocmai vorbeam cu soţia mea la telefon, şi am văzut un grup de tineri români fluturând 3 steaguri: al României, al Marii Britanii şi al Statelor Unite. Mi-am dat seama că ceva se schimba fundamental în România. Când am coborât, demonstraţia tocmai se termina şi am văzut aceşti tineri minunaţi, energici şi mi-am dat seama... ştiţi, aspiraţiile şi speranţele sunt foarte mari. Şi cred că provocarea pentru preşedintele Iohannis este că trebuie să îndeplinească aceste speranţe. Ele nu pot fi spulberate din nou", a spus Gitenstein pentru Digi24.

Mesajul lui Traian Băsescu pentru Klaus Iohannis: "Vă doresc ca după primul mandat să nu aveți vechiul președinte în stânga"

Un alt fost ambasador al SUA la București, Alfred Mosese, crede că "românii își pun încrederea în schimbare".

"Faptul că domnul Iohannis a fost ales ca reprezentant al etniei germane, nu al celei române, nu a ocupat niciodată un post la nivel naţional, el venind din Sibiu, un oraş-model în munţii Carpaţi, oarecum diferit de mare parte a României, toate acestea arată că românii nutresc ceva diferit, că îşi pun încrederea în schimbare, caută cu disperare schimbarea, şi spun că ce a fost până acum nu a fost destul. Deci, vom vedea. Cum am spus, nu l-am întâlnit până acum pe preşedintele Iohannis dar şi eu am cele mai bune gânduri pentru el şi pentru România", spune Moses.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel