Documente CIA, desecretizate. Informații despre România și Ceaușescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Agenția Centrală de Informații (CIA) a postat online o vastă arhivă de documente declasificate, circa 12 milioane, care conțin informații despre cele mai importante evenimente din lume, inclusiv date despre revoluția din România din decembrie 1989. 

Potrivit primelor informații puse la dispoziție despre România și revoluția care a avut loc în țara noastră, serviciile secrete americane au transmis informații conform cărora regimul lui Ceaușescu putea fi înlăturat oricând, pe modelul unor revolte populare din estul Europei. 

Americanii îl aseamănă pe Ceaușescu cu Gorbaciov, în privința refuzului constant al reformelor. Ultima notă care anticipează o posibilă revoluție, gata să înceapă în orice moment, datează din data de 5 decembrie 1989.

Agenții americani au făcut o analiză completă a tuturor statelor estice, unde regimurile se aflau practic pe un butoi cu pulbere. 

Notele CIA sunt disponibile pe site-ul oficial al agenției americane, care acum au devenit disponibile online, după ce timp de mai mulți ani puteau fi accesate doar la biblioteca din Maryland.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel