Urmărește emisiunea live
Dan Barna, USR: România, SCHIMBARE după 2007: ”Toți trăgeam într-o direcție”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dan Barna: CCR nu mai e a României!
Dan Barna: CCR nu mai e a României!
Președintele USR, Dan Barna, a vorbit, în interviul DCNews , despre marea schimbare din România produsă în 2007, odată cu intrarea României în UE. 

Dan Barna, președinte USR, afirmă că problema României este generată de lipsa unui proiect de țară. El consideră că România a avut un proiect de țară până-n 2007, până când toate forțele politice au luptat pentru același scop. Dan Barna subliniază că după 2007, România nu a mai avut un proiect de țară și s-au produs schimbări majore în țara noastră, nu doar pe scena politică. 

”Problema este legată de proiectul de țară. Discutând cu cei din ministere, cât am fost la Ministerul Fondurilor Europene, discutând cu oamenii acum, din poziția actuală de președinte USR și parlamentar, toți au spus că până-n 2007, deci până la momentul aderării la UE, toți trăgeam într-o direcție, independent de viziuni politice particulare, pentru că aveam un obiectiv de țară. În momentul care s-a întâmplat aderarea, am trecut la o altă situație: ”mai avem alt obiectiv de țară?”/ ”bă, nu prea”/ ”atunci hai să vedem ce facem, hai s-o lălăim”. După 2007, s-a produs o deprofesionalizare semnificativă în sistemul public”, a spus Dan Barna, în interviul DCNews

Obiectivul USR

”Campania pe care USR a lansat-o acum, care tocmai a trecut de Consiliul Legislativ, `Fără penali în funcții publice`, este exact obiectivul pe care noi îl considerăm necesar pentru România. Dacă n-am fi avut această problemă, probabil ne-am fi ocupat de sănătate, de educație, am fi discutat de autostrăzile pe care nu le mai facem” a subliniat Dan Barna. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel