Urmărește emisiunea live
Cote refugiați. Ungaria se supune regulilor, în ciuda declarațiilor războinice
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ungaria va respecta decizia recentă a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele obligatorii de refugiați introduse de blocul comunitar, a declarat luni, într-o comisie parlamentară, secretarul de stat în Ministerul Justiției, Krisztian Kecsmar, potrivit MTI.

El a informat Comisia de afaceri europene a Parlamentului de la Budapesta în legătură cu decizia CJUE de la 6 septembrie, care a respins plângerea prin care Ungaria, alături de Slovacia, cerea anularea schemei de cote.

Decizia nu are caracter obligatoriu prin care Ungaria să fie nevoită să adopte măsuri suplimentare, a spus Krisztian Kecsmar.

CJUE a stabilit de asemenea că decizia privind schema de cote este aplicabilă numai până la 26 septembrie, a adăugat el.

Ungaria a contestat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmărește să redistribuie între statele membre 120.000 de refugiați din Italia și Grecia, pentru a mai reduce povara migrației de pe umerii celor două țări. Însă CJUE a respins contestația Ungariei, menținând schema blocului comunitar, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel