Ce se întâmplă dacă arunci uleiul folosit la chiuvetă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ulei
Ulei
Uleiul alimentar folosit are un efect devastator asupra mediului înconjurător. 

Cei mai mulți oameni nu sunt informați despre efectul pe care-l are uleiul ars asupra mediului în care trăiesc. Astfel, după ce prăjesc ceva în bucătărie, ei aruncă uleiul la chiuvetă, convinși că este dizolvat de detergenții parfumați. 

Un litru de ulei folosit aruncat la canalizare poate polua un milion de litri de apă, cantitatea necesară ca un adult să supraviețuiască până la 14 ani. 

[citeste si]

Oamenii care conștientizează pericolul uleiului aruncat la chiuvetă au încercat să-și construiască mici afaceri din folosirea uleiului uzat ca resursă regenerabilă. 

Ce se poate obține din uleiul folosit

Uleiul alimentar uzat este o resursă importantă folosită în mod special pentru fabricarea biocombustibililor, constituind o alternativă viabilă plantelor cultivate în mod special şi care ocupă mari suprafeţe agricole.

Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obţine 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se poate produce un săpun natural, bun şi pentru corpul uman.

Efecte negative asupa sistemului de canalizare

Deşeurile de grăsimi şi ulei alimentar nu numai că dăunează mediului înconjurător şi omului, dar şi depunerea acestora pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, efecte urât mirositoare, coroziune mai rapidă şi au influenţă negativă asupra funcţionării staţiilor de epurare şi duce până la blocarea şi distrugerea acestora, potrivit unica.md.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel