Cauze malarie. Boala sărăciei, în revenire alarmantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Pentru prima dată în ultimii 10 ani, numărul cazurilor de malarie la nivel global a început să crească, motiv de îngrijoare față de această boală în multe situații mortală.

Filantropul american Bill Gates, implicat în lupta contra flagelului malariei în țările subdezvoltate, îndeamnă guvernele să investească mai mulți bani pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Vorbind la postul de radio al BBC, miliardarul a afirmat că suplimentare finanțării în cercetare ar implica oamenii de știință în combaterea bolii.

216 milioane de cazuri

Pe parcursul anului 2016 s-au înregistrat 216 milioane de cazuri de malarie în 91 de țări de pe mapamond, în creștere cu 5 milioane de cazuri față de anul precedent. Fără alte investiții în acțiuni de prevenire, numărul de cazuri și de decese ar putea crește, avertizează experții.

Bull Gates a spus că țânțarii anofel care transmit către om parazitul malariei au început să devină rezistenți la insecticide: „Dacă stăm pe loc, substanțele pe care le folosim nu vor mai da rezultate, pentru că parazitul însuși evoluează”.

Cazuri tot mai frecvente

Incidența cazurilor de malarie a început să crească drastic în unele părți ale Africii, Americii Latine, Asiei de Sud-Est și Pacificului de Vest, în timp ce în alte regiuni boala se înscrie într-o tendință constantă sau descrescătoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel