Catedrala Mântuirii. Banciu, scos din minți: TÂMPIȚILOR. Vin boii cu rețelele de socializare, dar mai bine așa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure
Radu Banciu, scrisoare după ce a vorbit de Halep: Au sărit să mă înjure
Radu Banciu a izbucnit la B1 TV în emisiunea pe care o realizează.

Jurnalistul a spus că 600 de oameni lucrează, în trei schimburi, pentru a finaliza Catedrala Mântuirii Neamului. Acest lucru i se pare revoltător în condițiile în care în România nu se face nimic.

"Biserica este un hobby și nimic mai mult. Nu suntem obligați să fim creștini. Observ că nu putem gândi liber, observ că în această societate în derivă, a fi bisericos este aproape o virtute. Mi se pare o insultă la adresa democrației, la adresa spiritului liber al unui cetățean, ca să nu mai vorbesc de intelect care nu se pupă niciodată cu lucrurile sfinte. Cu atât ești mai inteligent, cu atât te interesează mai puțin Biserica. Azi ești prost văzut în societate dacă nu îl pomenești pe Dumnezeu, ceea ce este o insultă la adresa societății libere în care trăim și pe care noi am făcut-o. Nu este lume bună, este mizerabilă, dar avem dreptul să trăim în ea exact așa cum credem. Mi se pare inacceptabil ca instituțiile statului să îi confere Bisericii o păturică în detrimentul a ceea ce este mai important în societate. România nu și-ar fi permis o asemenea construcție în niciun alt domeniu. Acolo se lucrează în trei schimburi. Deci se poate lucra în această țară, doar că pentru cauze obtuze, mizerabile. Aceasta este o cauză mizerabilă. Atât timp cât tu ești în genunchi din toate punctele de vedere... iată ce fac șefii noștri supremi în detrimentul oamenilor care meritau altceva, plătitorilor de impozite. Dacă am fi stat numai după Biserică, am fi crăpat cu toții de mult timp", a zis Radu Banciu.

Încrederea în Biserică scade  

"Porcăriile acestea cu ce-o fi pe lumea cealaltă... Nu este nimic, bă, tâmpiților, ce să fie? Cine este bisericos în România? Impostorul, putregaiul. Cu cât ești mai mare hoț, cu atât ai mai mare nevoie de Dumnezeu să te ajute să furi în continuare. De aceea spun că paradoxul mi se pare insuportabil. Din toți șmenarii care se află în fruntea țării, nu-i unul care să spună că este un ateu convins. Nu înțeleg de ce nu avem libertatea de a ne exprima. Deșteptați-vă, ridicați-vă, plecați dracului la drum!

[citeste si]

Odată cu această Catedrală nu se va întâmpla nimic în România, ba dimpotrivă. Toate relele ne vor aștepta pe la colțuri. Construcții faraonice ne trebuiau nouă... noi nu am făcut o cale ferată în 27 de ani... România nu are porturi la Dunăre. Încrederea în Biserică scade pentru că pier generațiile obtuze. Vin oamenii zilelor de mâine, boii ăștia cu rețelele de socializare, nu-i nimic de capul lor. Nu-i duce capul nici până la budă. Vor fi niște oameni care vor trăi într-o ignoranță totală, dar mai bine așa decât să se roage și să pupe niște moaște. Aceste lucruri nu folosesc la nimic", a mai zis Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel