Case, lege incendiu. Amenzi usturătoare în proiectul legislativ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
case
case
Orice gospodărie din România va trebui să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru cazurile de incendiu, conform unui proiect legislativ inițiat de Ministerul Dezvoltării.

Actul normativ prevede modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.

Noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate, pentru a fi duse la îndeplinire, scrie legestart.ro. Proiectul prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați:

"Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce, la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii persoanelor, sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante."

Proiectul de act normativ a fost publicat în data de 28 decembrie 2017, propunerile sau observațiile prvind noile măsuri putând fi trimise în atenția Ministerului Dezvoltării Regionale în termen de 10 zile. Proiectul va fi vizat și aprobat apoi și de alte ministere din domeniu și trimis la Guvern pentru adoptare.

Prezent în studio la Antena 3, Dumitru Coarnă a precizat că inițiatorul unei asemenea legi este rupt de realitățile din România, în timp ce jurnalistul Val Vâlcu a subliniat că nu e posibil să arestezi jumătate din populație. Totodată, Dumitru Coarnă a mai declarat că trebuie urmărit cine produce dispozitivele de stingere a incendiului, asta întrucât din punct de vedere financiar producătorul este marele câștigător al unei asemenea inițiative.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel