Borza dă cărțile pe față după Congresul PSD: Sunt primii care îl vor executa pe Dragnea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
PSD
PSD
Deputatul independent Remus Borza a tras câteva concluzii, joi, 15 martie, la DCNews LIVE, cu emisiunea ”Borza Analytica”, vizavi de Congresul PSD.

"La Congresul PSD, Liviu Dragnea a obținut o victorie totală. S-a debarasat de toți disidenții și indezirabilii: Tudose, Ciolacu, Ștefănescu, Bădălău, Andronescu, Bănicioiu. Noul președinte executiv și noii vicepreședinți îi vor fi loiali stăpânului, îl vor asculta și urma orbește, mai puțin trei dintre ei: Adrian Țuțuianu, Marian Oprișan și Roxana Mînzatu. Sunt oameni care ar putea să îi creeze probleme. Din acest punct de vedere, n-aș conta 100% nici pe Gabriel Trif, ministrul Turismului, ales vicepreședinte. Este un băiat tânăr, șeful organizației PSD de la Sibiu. De asemenea, în aceeași situație este și Mihai Fifor. Sunt cinci oameni care nu vor spune 'DA', de fiecare dată, necondiționat la propunerile și măsurile lui Liviu Dragnea", a spus Remus Borza la DC News.

 

Disidenții au tăcut

 

Politicianul a vorbit și despre disidenții din PSD care, la Congres, au preferat să tacă, deși - înainte de alegeri - au fost foarte vocali.

 

"Sunt mulți frustrați în PSD. Încă de săptămâna trecută spuneam că degeaba sunt vocali înainte de Congres, dacă acolo sunt muți, lucru care s-a și adeverit! Ați văzut că așa a fost: niciunul nu a ridicat capul din pământ, niciunul nu s-a dus la microfon să bată cu pumnul în masă. Există foarte multă insatisfacție și frustrare la mulți lideri importanți din partid care au fost puși la colț. Mulți analiști sunt tentați să creadă că acești disidenți îl vor urma pe Victor Ponta la PRO România. Vă spun eu: nu o vor face. Este o vorbă: 'nu dai pasărea din mână pe cioara de pe gard'.

Electoratul PSD este conservator, chiar captiv. De 30 de ani, Partidul Social Democrat livrează pomeni, în mod sistematic, electoratului propriu fie în majorarea salariilor din sectorul public, fie pe zona de asistență socială. Cei care sâmbătă au fost ridicați de la masa cu bucate, vor face opoziție în PSD. Vor strânge din dinți și îl vor aștepta pe Liviu Dragnea la cotitură. Azi, președintele PSD are puterea absolută, nu doar în partid, ci și în stat. Orice greșeală, orice nerealizare, orice angajament sau promisiune neonorată vor fi decontate de Liviu Dragnea. Când va veni eșecul său, primii care îl vor executa vor fi proprii lui colegi de care s-a debarasat sâmbătă. În ceea ce îl privește pe Victor Ponta, el nu mai are viitor politic. S-a decredibilizat foarte mult în războiul de uzură cu Liviu Dragnea, dându-se reciproc în gât cât de apropiați erau amândoi de statul paralel pe care azi îl înfiereză cu mânie proletară", a mai spus Remus Borza.

Iată răspunsul:

INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel