Atentat Manhattan. Teroristul, condamnat pe viață
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Justitia
Justitia
Americanul de origine afgană Ahmad Khan Rahimi a fost condamnat marţi la închisoare pe viaţă pentru atentatele cu bombe comise în 2016, în cartierul Chelsea din districtul newyorkez Manhattan, informează AFP şi Reuters. Un juriu decisese încă din octombrie anul trecut că el a comis opt infracţiuni legate de atentate, iar sentinţa rămăsese în pronunţare. 

În 17 septembrie 2016, Rahimi a amplasat două bombe în Manhattan. Doar una dintre ele a explodat şi a rănit 31 de oameni. A fost primul atentat la New York, după cele din 11 septembrie 2011. 

Rahimi, în vârstă de 30 de ani, a intrat în Statele Unite în 1995, împreună cu familia, şi a obţinut cetăţenia în 2011. În şedinţa de judecată de marţi, el a declarat că s-a radicalizat după ce a fost supus unor discriminări pentru simplul fapt că purta o ţinută de musulman practicant şi că a fost interogat de mai multe ori când a călătorit cu avionul.

Extrem de periculos și ostil 

Judecătorul federal Richard Berman i-a replicat că "nu se pot compara eventualele dumneavoastră contraacuzaţii cu faptele pe care le-aţi comis", iar "concluzia inevitabilă este că sunteţi în continuare extrem de periculos (...) şi de ostil". "Nu există nimic care să justifice altceva decât o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel