Atentat Manchester. Motivul teroristului, dezvăluit de un apropiat
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Manchester-Police
Manchester-Police
Autorul atentatului sângeros din Manchester era animat de o 'dorință de răzbunare' după ce un prieten de origine libiană, la fel ca el, a fost ucis în mai 2016 în Manchester, a declarat pentru AFP un prieten de familie al lui Salman Abedi, informează AFP.

Potrivit acestui apropiat, care a făcut declarațiile sub acoperirea anonimatului, prietenul lui Salman Abedi a decedat după ce a fost înjunghiat de tineri britanici în Manchester.

'Acest incident a suscitat de atunci un sentiment de furie în rândul tinerilor libieni din Manchester și mai ales din partea lui Salman, care și-a exprimat clar dorința de răzbunare', a spus apropiatul familiei.

'Noi am reușit să-i calmăm pe tinerii din cartier, care se simțeau vizați de atac în calitate de musulmani, dar se pare că Salman nu a uitat incidentul. Eu personal am discutat cu el și am încercat să-l conving că este vorba doar de un act criminal', a adăugat aceeași sursă.

Potrivit mass-media din Marea Britanie, prietenul presupus al lui Salman, Abdul Wahab Hafidah, a fost urmărit și apoi ucis de un grup de tineri britanici, procesul împotriva cărora este încă în curs.

Salman este autorul atentatului care s-a soldat cu 22 de morți și cel puțin 60 de răniți luni, la ieșirea de la un concert de muzică pop din Manchester, în nord-vestul Marii Britanii. El a murit în atacul revendicat ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel