Atac SUA: Ucigaşul din Florida, un adolescent
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Autorul atacului armat care a făcut 17 morţi, într-un liceu din sud-estul Floridei, era un adolescent amator de arme care a fost dat afară din această instituţie din motive disciplinare, conform AFP.

Tânărul în vârstă de 19 ani s-a prezentat la ora încheierii cursurilor la fostul său liceu, Marjory Stoneman Douglas High School din Parkland, cu o puşcă semiautomată AR-15 şi o mare cantitate de muniţie, făcând 17 morţi. Poliţia locală l-a arestat mai târziu în localitatea învecinată Coral Springs.

Acesta a publicat pe reţele sociale mesaje 'foarte alarmante', a informat şeriful comitatului Broward, Scott Israel, fără să prezinte natura lor, insistând asupra necesităţii de a semnala acest tip de publicaţii. Fotografia ucigaşului nu a fost făcută publică de autorităţi, iar un cont de Instagram care îi era atribuit a fost închis.

Elev cu probleme

Era cunoscut în liceu ca fiind un elev cu probleme, potrivit mai multor mărturii adunate de media locale. 'A avut probleme când a ameninţat elevi anul trecut şi cred că i s-a spus să părăsească acest campus', a declarat pentru cotidianul Miami Herald Jim Gard, un profesor de matematică al cărui elev a fost. Potrivit profesorului, conducerea liceului a avertizat ca elevul să nu fie acceptat în campus dacă poartă vreun rucsac, tocmai din cauza acestor ameninţări.

[citeste si]  

Un elev, chestionat de postul local WSVN-7, a afirmat că tânărul a fost un 'copil cu probleme' care avea arme la el acasă şi a spus că le va utiliza.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel