ATAC la PARLAMENTUL BRITANIC. O mașină a intrat în mulțime-VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un atac armat a avut loc în fața Parlamentului britanic în urma căruia 20 oameni au fost răniți. Patru oameni și-au pierdut viața. Au fost auzite împușcături în afara clădirii Parlamentului. Legislativul și-a suspendat activitatea.

UPDATE 20:00: Ministerul român al Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc miercuri la Londra și precizează că, "din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate două persoane de cetățenie română care au fost rănite".

UPDATE 19:20: Patru oameni, printre care un polițist, au murit și alte cel puțin 20 de persoane au fost rănite miercuri după-amiază în atacul de la Londra din fața parlamentului britanic, iar atacatorul a fost ucis, a anunțat poliția. Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că au fost identificate două persoane de cetățenie română care au fost rănite. Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

UPDATE 17:15: Polițiștii înarmați cu scuturi au intrat în sediul Parlamentului, acolo unde politicienii se află baricadați.

UPDATE 17:11: Un atacator a fost împușcat de poliție.

UPDATE 17:07: Premierul Theresa May se afla la Parlament în momentul atacului, fiind evacuată în siguranță de forțele de securitate și dusă într-o locație secretă. 

UPDATE 17:03: Mai mulți oameni au fost împușcați, iar unii martori spun că au văzut un individ înarmat cu un cuțit. 

Polițiștii îndepărtează oamenii din zona incidentului și stațiile de metrou din apropiere.

Unii martori au relatat că o mașină a intrat într-un grup de oameni pe Podul Westminster, în timp ce alte relatări fac referire la un bărbat înarmat cu un cuțit care ar fi intrat în clădirea Parlamentului, fiind apoi împușcat de poliție.

-----

Este vorba despre cel puțin 12 persoane rănite pe Podul Westminster, în apropiere de Parlamentul de la Londra, informează presa internațională. Mai mult decât atât, o mașină a intrat în mulțume, pe un trotuar.

La acest moment, nimeni nu vorbește despre un atac terorist. Poliția a transmis că tratează incidentul ca pe un atac armat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel