Arabia Saudită şi Egiptul, mega-oraș în Sinai. Sumă uriașă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Arabia Saudită şi Egipt vor pune bazele unui mega-oraș în sudul Egiptului, în peninsula Sinai. În acest sens au încheiat un acord pentru a crea un fond comun de 10 miliarde de dolari, menit să finanţeze dezvoltarea noului oraş.

Prinţul Coroanei Mohammed bin Salman s-a întâlnit cu preşedintele egipean Abdel Fattah al-Sisi în Cairo, unde a făcut și anunțul, aceasta fiind prima călătorie oficială a lui Bin Salman de când a preluat conducerea în 2017.

Acordul de a crea un mega-oraş vine la trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din Egipt, preşedintele Sisi încercând să obţină un al doilea mandat. Votul a generat reacţii la nivel internaţional, criticii acuzând Egiptul că nu păstrează un cadru democratic.

În toamna anului trecut, prinţul Mohammed bin Salman şi-a anunţat intenţia de a construi un oraş în întregime nou, denumit "NEOM", pe coasta de nord a ţării. Este cel mai recent dintr-o serie de proiecte menite să revitalizeze regatul într-o perioadă de resurse în scădere.

Proiectul va fi susţinut de fonduri de peste 500 miliarde de dolari din partea guvernului saudit, fondul suveran al ţării şi investitori locali şi internaţionali.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel