ANM furtună-Firea. Dragnea, NOUĂ LEGE după HAOSUL din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traficul în București a fost infernal miercuri după ce oamenii au plecat de la serviciu la ora 16:00 de frica furtunii care fusese anunțată. Liviu Dragnea, într-un interviu acordat la DC News Live, a povestit cum a văzut ziua de ieri. În plus, președintele PSD a spus că vom avea o nouă lege utilă pentru România.

"Am văzut și ce am și șimțit. Indiferent ce faci nu este bine. După ce s-a întâmplat la Timișoara, autoritățile din București și doamna primar au decis să ia măsuri de prevenire, de conștientizare, de comunicare. Doamna Gabriela Firea a procedat foarte bine. Dacă Doamne ferește, am fi avut o furtună de dimensiunea celei din Timișoara, Gabriela Firea ar fi fost acuzată că nu a luat măsuri, dar aici este vorba de mobilitatea urbană, de traficul din București", a zis președintele PSD.

În acest context, Liviu Dragnea a spus că în foarte scurt timp își dorește să aibă legislația care să permită Primăriei Capitalei să realizeze proiectele dorite, adică un proiect de lege pentru achizițiile publice. 

"Doamna Primar General are foarte multe proiecte, dar ne confuntăm cu o problemă. Îmi povestea doamna primar, îmi arăta un caz cu o licitație cu un obiectiv important din București care nu poate fi finalizat. CNSC, ANAP, contestații... Am vorbit cu colegii de la Guvern și sperăm că în câteva zile să avem un proiect de lege pentru achizițiile publice pentru că în acest fel România nu se mai poate dezvolta. Culmea este că la Primăria Generală sunt bani, doamna Firea are proiecte, la fel și Consiliul General, dar nu pot cheltui și investi bani pentru că sunt împiedicați de tot felul de proceduri de care nu mai scăpăm în această țară", a zis Liviu Dragnea la DC News Live. 

"Eu sper ca, după ce vom avea proiectul de lege, instituțiile naționale și europene să ne lase totuși să funcționăm așa cum funcționează orice țară civilizată. Adică atunci când se ia o măsură politică să se și respecte. Sunt firme care sunt înființate doar pentru așa ceva, adică pentru a face contestații", a mai spus președintele PSD.

"Am mai avut o intervenție. Cred că în 2014 s-a întâmplat. Modificasem legea și rugasem pe cineva să verifice cine ne-a obligat să renunțăm la ea. A fost o perioadă când lucrurile se deblocaseră. Nu mai erau atâtea contestații, nu mai erau atâtea întârzieri. Probabil în acest weekend vom afla cine ne-a obligat sau ne-a determinat să renunțăm la acea lege care reușește să ușureze investițiile în România. Nu știu cine. Unii au zis că a fost o decizie a CCR, alții spuneau că a fost o presiune de la Comisia Europeană", a adăugat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă traficul catastrofal din București este decontat de Gabriela Firea și PSD, Liviu Dragnea a zis: "Eu sper să nu decontăm până la final, dar nici nu exclud varianta ca cineva, undeva și cândva, să gândească tot felul de piedici pentru ca proiectele din București să nu se realizeze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel