Urmărește emisiunea live
Anexare Crimeea. România, mesaj dur pentru Rusia, la patru ani de la anexare
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
La patru ani de la anexarea peninsulei Crimmea de către Rusia, România a transmis un mesj de susținere a declarației Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Extere și Politică de Securitate. 

MAE susţine şi se alătură declaraţiei Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate privind anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă. 

"La 4 ani de la anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol, România condamnă ferm, încă o dată, încălcarea principiilor şi normelor de drept internaţional. Cu acest prilej, România reafirmă sprijinul său pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi poziţia sa de nerecunoaştere a anexării ilegale", se arată în comunicatul MAE.

Sancțiuni încă din 2014, Rusia nu vrea să cedeze 

Denunţată de Kiev şi de occidentali, dar salutată de majoritatea ruşilor, anexarea Crimeii stă la originea unor sancţiuni dure americane şi europene împotriva Rusiei, din 2014.

Putin a îndepărtat deja orice perspectivă a reîntoarcerii peninsulei Crimeea la Ucraina, într-un film al canalului de televiziune Rossia-1 difuzat duminică pe reţelele sociale ruseşti Vkontakte şi Odnoklassniki.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel