Ambulanță vandalizată la Botoșani
Data publicării:
Autor: Adriana Nicolau
WhatsApp
Echipajul unei ambulanţe care a ajuns la o intervenţie în Săveni, judeţul Botoşani, a fost atacat de rudele unei paciente.

Potrivit Digi 24, nepoții femeii au cerut socoteală echipajului care a intervenit. Aceștia ar fi întârziat și potrivit rudelor, bătrâna a decedat. Medicii au fost întâmpinați cu scandal, astfel au rămas minute bune în maşină, în faţa casei bătrânei.

Familia bătrânei cardiace susține că ambulanța a ajuns la casa femeii la mai bine de o oră după primul apel

Nepotul femeii s-a arătat revoltat de întârziere și a spart parbrizul

Nepotul bătrânei a declarat pentru sursa citată că este vinovat pentru cele întâmplate.

„Am întrebat de ce au venit așa încet. Am dat cu palma, cu podul palmei și parbrizul fiind rece a crăpat.”

Conform șefilor ambulanței Botoșani susțin că cel mai apropiat echipaj a venit de la 21 de kilometri distanţă. Din cauza ceţii dense şi a faptului că şoseaua traversează foarte multe localităţi, astfel salvatorii au făcut 28 de minute pe traseu.

Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt SAJ Botoșani a declarat: „Senzația de la data când suni, timpul are o altă valoare pentru cel care sună. Dacă cel care sună ar vedea condițiile de drum și carosabil. Era ceață și era carosabil umed.”

De asemenea, fiica bătrânei a ținut să spună că cei de la ambulanță au jignit-o

„Sunteți niște neserioși, asta este că întotdeauna ați fost așa și au început să mă facă idioată și, la urmă, m-a făcut nenorocită, sunteți niște nenoriciți și, în momentul ăla, el a tras cu podul la palmă așa în parbriz”, spune fiica bătrânei.

„Polițiștii au ajuns cu operativitate la locul evenimentului constatând în flagrant săvârșirea infracțiunii de distrugere. Autorii au fost identificați pe numele acestora fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, declară Maria Carp, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

[citeste si]

În momentul în care medicii au ajuns la pacientă, femeia era deja decedată. Au încercat zadarnic, timp de 50 de minute, să o resusciteze.

Familia bătrânei vrea acum să facă plângere împotriva membrilor echipajului, pentru că au ajuns târziu şi pentru că le-au vorbit urât.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel