Aerostar, centru de mentenanță pentru avioanele civile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
avion
avion
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi şi cei ai Grupului Industrial Aeronautic Aerostar Bacău au semnat joi un contract care vizează concesionarea unui teren de 16.000 de metri pătraţi pentru o perioadă de 49 de ani pentru construirea unui centru de mentenanţă a avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, care sunt utilizate de companiile aeriene ce operează zboruri la Iaşi. 

"Faptul că pe aeroportul nostru se vor întreţine şi repara avioane de pasageri va atrage şi noi companii de zbor care vor dori să opereze aici. Ceea ce semnăm astăzi ne dorim să fie începutul unei lungi colaborări şi sperăm ca, de anul viitor, să ne regăsim pe harta celor mai bune centre de mentenanţă. Vreau să asigur reprezentanţii firmei Aerostar de tot sprijinul în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectului. Trebuie să vedem această investiţie ca pe un câştig pe termen lung pentru judeţul nostru", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. 

Pentru viitorul centru de mentenanţă destinat aviaţiei civile, a precizat directorul general al Grupului Industrial Aeronautic, Grigore Filip, compania băcăuană va investi la Iaşi 10 milioane de euro şi va oferi peste 150 de locuri de muncă. 

"În prima parte vor fi 150 de angajaţi, foarte înalt calificaţi. În schimb, oamenii aceştia va trebui să îi instruim, chiar dacă au un nivel de pregătire, trebuie să îi şcolarizăm (...). Ei trebuie să aibă şi atestate şi practică trei ani de zile la noi ca să poată avea dreptul şi autorizarea de a lucra pe avion. Sigur că în prima parte, până vor fi autorizaţi, vom veni şi cu oameni de la noi, dar obiectivul este ca să lucrăm cu oameni autorizaţi de aici", a declarat Grigore Filip. 

Conform acestuia, procesul de selecţie a angajaţilor va începe până la sfârşitul anului, iar construcţia centrului de mentenanţă se va realiza începând din 2018, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel