Adriana Săftoiu, dialog cu Dragoş, un copil nevăzător: Mulţi mi-au spus „Dă-te de aici, să nu iau boala ta”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adriana Săftoiu şi Dragoş. Foto - captură video Facebook
Adriana Săftoiu şi Dragoş. Foto - captură video Facebook
Dragoş este un copil special, nu prin prisma faptului că nu vede, ci prin forţa care îi emană prin toţi porii.
Adriana Săftoiu a rămas impresionată de voința unui copil de nu se lăsa dominat de faptul că este nevăzător.
 
Dragoş, elev în clasa a VIII-a, este un copil special, nu prin prisma faptului că nu vede, ci prin forţa care îi emană prin toţi porii. 
 
„Ne-am cunoscut acum câteva săptămâni. Am rămas impresionată de voința și forța acestui copil de nu se lăsa dominat de faptul că e nevăzător. Şi cu toate acestea, problema lui şi a celorlalţi copii cu această dizabilitate nu e faptul că nu văd, ci modul în care sunt tratați de "văzători". Ne-am întâlnit astăzi, de ziua Copilului, și mi-a povestit despre ce și-ar dori de 1 Iunie!”, a scris, pe Facebook, Adriana Săftoiu.
 
Într-o discuţie sinceră şi emoţionantă, Dragoş a mărturisit că nu are mulţi prieteni care văd, deoarece cei mai mulţi dintre copii consideră că boala sa este contagioasă.
 
„Ei (n.r. copiii) cred că este o boală contagioasă. Mulţi mi-au spus «Dă-te de aici, să nu iau boala ta»”, spune Dragoş, care propune o campanie de conştientizare, prin care „să înţeleagă că noi nu suntem nişte persoane rele, că şi ei pot învăţa de la noi şi că nu avem o boală contagioasă”. 
 
„Mulţi nu înţeleg, mulţi mă dau la o parte, nu toţi, majoritatea”, mărturiseşte Dragoş în aceeaşi discuţie.
 
Adolescentul îşi doreşte să devină profesor de Limba Română. Conversaţia dintre el şi Adriana Săftoiu s-a încheiat într-o notă pozitivă. „O să începem o campanie împreună”, au promis cei doi.
 
 
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel