4 moduri prin care îți sabotezi cura de slăbire
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ai început o cură de slăbire, a mers bine o perioadă după care te-ai oprit din a da jos din kg sau nu mănânci mult, îți calculezi caloriile și totuși te îngrași. 

E posibil să faci una sau mai multe dintre următoarele greșeli prin care să te sabotezi fără să-ți dai seama, scrie Andreea Sava pe blogul personal.

1. Nu iei în calcul băuturile

Te abții de la tot felul de alimente care îngrașă dar nu ții cont de asta când vine vorba despre băuturi. Cu alte cuvinte, bei o groază de calorii. Și aici nu mă refer la toate băuturile pe bază de cafea, capuccino, mocaccino și ce s-a mai inventat, la băuturi carbogazoase sau nu din comerț, pline de zahăr și de conservanți și coloranți, dar inclusiv la fresh-uri și smoothie-uri făcute acasă, în special cele din fructe, care e adevărat că sunt sănătoase dar au și foarte multe calorii și fructoză, adică tot glucide. Ele trebuie luate în calcul ca orice altă masă, atunci când vă calculați aportul caloric.

2. Nu bei suficientă apă

Și, dacă tot vorbim despre băut, deshidratarea este o altă problemă majoră și foarte larg răspândită a persoanelor care se confruntă cu variații de greutate. Pe lângă faptul că hidratarea insuficientă va afecta toate procesele din organism, fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect, o altă problemă majoră care apare e că vom avea tendința și să mâncăm mai mult pentru că, oricât de incredibil ar părea, de cele mai multe ori confundăm foamea cu setea. Adică mâncăm când, de fapt, corpul nostru ne cere apă. Soluția, în acest caz, este ca, atunci când vă e foame, să beți o cană cu apă și să așteptați. Dacă după jumătate de oră vă mai este foame, mâncați.

În plus, dacă afară este cald sau aveți activitate fizică mai intensă, atunci aveți nevoie de mai multă apă. Ideal este să aveți la voi în permanență apă sau ceai și să beți câte puțin și constant pe parcursul zilei. Nu vă grăbiți, n-o dați peste cap, plimbați-o prin gură ca s-o amestecați bine cu salivă înainte de a înghiți. Doar așa vă veți hidrata pentru că, așa cum spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, doar că bei apă nu înseamnă și că te hidratezi.

3. Mânânci puține calorii dar nu ce trebuie

E adevărat că un biscuite poate avea tot atâtea calorii cât o bucată de friptură dar aportul caloric nu e totul. Citiți continuarea aici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel