Moțiunea de cenzură. Ludovic Orban: PSD, presiuni asupra unor parlamentari PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara că cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordaţi de lideri PSD, dar niciunul nu a "cedat la niciun fel de presiune" sau "promisiune", pentru că altfel "nu vor mai fi parlamentari PNL". 

"Cea mai mare parte a parlamentarilor liberali au fost abordaţi de lideri ai PSD, li s-au făcut oferte generoase şi chiar asupra unora s-au exercitat presiuni. După ştiinţa mea, până astăzi, niciun parlamentar liberal nu a cedat la niciun fel de presiune şi la niciun fel de promisiune. Şi vă repet, eu am încredere în parlamentarii PNL, pentru că altfel nu vor mai fi parlamentari ai PNL", a spus Ludovic Orban la Realitatea Tv. 

Ludovic Orban a menţionat că liberalii vor fi prezenţi la citirea moţiunii de cenzură, dar nu vor vota. 

Întrebat dacă vor fi excluşi din partid liberalii care se vor îndrepta spre urne la votul moţiunii de cenzură, Orban a răspuns "sigur, asta e clar" şi a reafirmat că are încredere în parlamentarii PNL. 

"Astăzi am avut reuniunea Biroului Politic al partidului şi întâlnirea cu grupurile parlamentare şi am hotărât să fim prezenţi la dezbaterea moţiunii şi să nu votăm. Niciun parlamentar liberal nu se va duce să ia bilele pentru a vota. (...) Sigur, e o procedură parlamentară la care vom participa, dar niciunul dintre parlamentari nu va vota. Eu am încredere în toţi parlamentarii PNL", a subliniat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a susţinut că tot ce construiesc în plan extern preşedintele Iohannis şi diplomaţia românească "se dărâmă" în România, criza politică internă afectând imaginea ţării. 

"Tot ce construiesc Klaus Iohannis şi diplomaţia românească pentru România, în ultima perioadă, în care este evident că preşedintele României se bucură de apreciere şi de susţinere în rândul celor mai puternice naţiuni ale lumii, se dărâmă în România din nişte motive pe care personal nu pot să le înţeleg foarte bine. (...) Criza politică afectează grav imaginea României, perturbă bunul mers al economiei româneşti, pune în pericol foarte multe din lucrurile care urmează să se întâmple în România. Cei care au primit votul cetăţenilor şi-au bătut joc de votul cetăţenilor. (...) În ce ne priveşte, vom face tot ce putem ca să scăpăm de orice fel de guvern care să fie girat de PSD", a declarat preşedintele PNL. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel