Urmărește emisiunea live


Moțiune simplă pe Justiție: ALDE cere demisia Ralucăi Prună

Luni se dezbate moțiunea simplă pe Justiție pe care ALDE a inițiat-o și prin care cere demisia ministrului Raluca Prună, potrivit informațiilor transmise în emisiunea "Ediția de weekend", cu Mihaela Bîrzilă, de la Antena 3.

Moțiunea simplă este inițiată de parlamentarii ALDE. Vine după ce ministrul Prună declara în 14 martie,  că, în cazul în care nu există suficient de multă securitate în România, drepturile cetățenilor sunt "un lux teoretic". Afirmația venea imediat după ce Guvernul a adoptat OUG privind interceptările, după decizia CCR. 

ALDE subliniază, în moțiunea simplă, că Guvernul nu a avut nicio reacție, iar acest lucru a determinat ALDE să scrie în textul moțiunii că prin neluarea unei poziții, Guvernul își însușește această afirmație a Ralucăi Prună ca fiind a întregului Guvern. Parlamentarii ALDE cer premierului Dacian Cioloș să ia măsuri în sensul schimbării din funcție a ministrului Prună, iar în cazul în care nu face acest lucru, Dacian Cioloș se face complice la spusele Ralucăi Prună. În textul moțiunii, parlamentarii ALDE fac mai multe trimiteri la prietenia dintre Raluca Prună și fostul ministru al Justiției Monica Macovei și chiar îi spun actualului ministru că se comportă ca un agent electoral pentru președintele partidului M10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel