Moțiune de cenzură, sondaj EXPLOZIV. Dragnea - Grindeanu: Cine câștigă războiul

Scutaru Cristina / 21 iun 2017 / 08:06

Miercuri este o zi de foc pe scena politică românească. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, "România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația şi votul românilor" va fi dezbătută și votată în ședința comună de miercuri a Parlamentului, la ora 11:00.

În acest context, DC News a lansat un sondaj cu întrebarea "Credeți că moțiunea de cenzură va trece?", iar răspunsurile au arătat astfel:

DA - 41,88% (6587)

NU - 58,12% (9143)

(w670)

Rămâne de văzut ce se va întâmpla. 

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, "România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor", a fost depusă și citită în Parlament, duminică, fiind semnată de 222 deputați și senatori PSD și ALDE, cu 11 mai puțin decât ar fi nevoie pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Acesta este cea de a doua moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu. Prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu a fost depusă la 1 februarie 2017, de către parlamentari PNL și USR, în contextul adoptării de către Guvern a OUG referitoare la modificările Codurilor penale. Intitulată "Guvernul Grindeanu — Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România", moțiunea a fost respinsă la 8 februarie, cu 161 de voturi "pentru" și 8 "împotrivă". Pentru a fi adoptată, moțiunea ar fi trebuit să întrunească cel puțin 233 de voturi.

[citeste si]